dinsdag 3 februari 2015

MARVEL's Persongae - Hulk

Echte naam:
Dr. Robert Bruce Banner

Biografie:
Dr. Robert Bruce Banner was een zoon van een atomaire natuurkundige die tevens een zware alcoholist was. Dr. Brian Banner (vader van Bruce) haatte zijn zoon en dit werd alleen maar versterkt door de liefde die zijn vrouw aan Bruce gaf. Dr. Brian Banner produceerde schone kernenergie maar was altijd bang dat de blootstelling van de stralingen de genen van zijn zoon zouden muteren. Omdat Bruce een hoge mate van intelligentie vertoonde, werd dit geloof van zijn vader alleen maar versterkt. Bruce werd misbruikt door zijn vader maar toen zijn moeder dit wilde voorkomen, vermoorde Dr. Brian Banner haar. Hij wilde dat Bruce hier niets over zou zeggen maar uiteindelijke kon Dr. Brian Banner zijn mond over de moord niet stilhouden en belandde in een psychiatrische inrichting.

Dr. Robert Bruce Banner is een kernfysicus en een groot genie. Door alle trauma in zijn jeugd heeft hij naar alle waarschijnlijkheid een gespleten persoonlijkheid ontwikkeld. Hierdoor vond hij het moeilijk om vriendschappen te ontwikkelen. De enige persoon waar hij goed mee op kon schieten was zijn nichtje Jennifer Walters. 

Toen Bruce op een dag aan een nieuw type wapen werkte (een gammabom met hoge gammastraling) liep de tiener Rick Jones rond op het testterrein. Voordat de bom afging redde Banner de jonge Rick maar werd blootgesteld aan de gammastraling die vrij kwam. Zijn lichaam absorbeerde een hoge dosis gammastraling. Rick bracht hem naar het ziekenhuis, waar hij voor het eerst veranderde in de Hulk.
Vaardigheden:
Dr. Bruce Banner is een genie in kernfysica. Zijn intelligentie is zo groot dat het niet kan worden gemeten met bestaande intelligentie testen.

Wanneer Banner in de Hulk veranderd dan bezit hij een intelligentie van een klein kind. Daarnaast haat hij Dr. Bruce Banner.

Superkrachten:
- De Hulk bezit een kolossale kracht. Hij kan tonnen aan gewicht oppakken alsof het niks weegt. 
- Daarnaast kan hij honderden meter hoog en ver springen.
- Naarmate hij kwader wordt, neemt zijn kracht toe.
- De Hulk voelt nauwelijks extreme pijn omdat zijn huid nagenoeg ondoordringbaar is.
- De Hulk kan de inslag van zware projectielen makkelijk verwerken, overleeft makkelijk een val van extreme hoogte, bestendig tegen energieschoten en is immuun voor veel soorten gif en ziekte.
- De Hulk kan extreem lang zijn adem inhouden
- Kan telepathische aanvallen weerstaan

Lid (geweest) van:
  1. Avengers
  2. Defenders
  3. Fantastic Four
  4. Pantheon
  5. Horsemen of Apocalypse
  6. Warbound

Geen opmerkingen:

Een reactie posten