donderdag 12 februari 2015

Marvel's Personage - Thor

Echte naam:
Thor Odinson

Biografie:
Thor is de zoon van de Asgardiaanse oppergod Odin en de godin Gaea. Thor is als tiener altijd erg arrogant en zelfverzekerd geweest. Om wat menselijkheid te leren, werd Thor door Odin in het lichaam van de verlamde medische student Donald Blake geplaatst. Blake ontdekte Thors Donderhamer en kon hiermee tijdelijk veranderen in de Noordse Dondergod. Na deze ontdekking werd hij een superheld. Toen Odin tevreden was over Thor's verbeteringen qua persoonlijkheid, verbrak hij de spreuk.

Thor is een prins van Asgardian en de sterkste van allemaal. Hij is nobel, zelfverzekerd maar ook arrogant. Tijdens zijn gevechten schept hij op over zijn krachten tegenover zijn vijanden. Buiten de gevechten om is Thor een eervol en loyaal individu. Omdat hij de zoon is van de godin Gaea heeft hij een natuurlijke verwantschap met de Aarde. Hierdoor voelt Thor zich geroepen om de stervelingen die de planeet bewonen te beschermen. Nadat Odin was gestorven, werd Thor heerser van Asgard.
Vaardigheden:
Thor is een meester in de krijgskunst. Hij weet verschillende wapens te hanteren waaronder de hamer, het zwaard en de knuppel. Thor kan enkele millennia oud worden en is de sterkste van alle Asgardianen. Hij is onkwetsbaar en bezit bovenmenselijk snelheid en reflexen.

Superkrachten:
Thor verleent een groot deel van zijn superkrachten aan zijn speciale riem (verdubbelt zijn kracht) en zijn mystieke hamer Mjolnir. Na het overlijden van zijn vader Odin, erfde hij de Odin-kracht die hem nog sterker maakte dan hij al was.

De krachten van Mjolnir:
- Keert altijd terug naar degene die hem heeft geworpen
- Kan het weer manipuleren en andere magische energie
- Kan een poort openen om zich te verplaatsen tussen verschillende Werelden
- Kan Thor laten vliegen door de hamer snel rond te laten draaien

Lid (geweest) van:
- Gods of Asgard
- Avengers
- Queen's Vengeance
- Godpack
- Thor Corps

Geen opmerkingen:

Een reactie posten