dinsdag 19 mei 2015

Review: Secret Wars - Nummer 1

Return of the Living Deadpool - Nummer 1

Titel: Secret Wars - Nummer 1
Publicatie datum: 06-05-2015
Schrijver: Jonathan Hickman
Tekenaar: Alex Ross
UPC: 75960608230800111
Genre: Actie/Fantasie/Science Fiction
Soort boek: Marvel Comics/Stripboek

Hoofdpersonen
Earth-616: Marvel Universe:
Iluminati: Doctor Strange - Doc Green/Hulk - Black Bolt - Black Panther - Beast - Amadeus Cho

Avengers: Spider-Man - Thor - Captain America - Black Widow - Spider-Woman - Manfold - Captain Marvel - Luke Cage - Iron Fist - She-Hulk - Pod

Fantastic Four: The Thing - Human Torch - Mr. Fantastic - Invisible Woman - Valeria Richards - Franklin Richards

X-Men: Storm - Iceman - Cyclops - Nightcrawler - Colossus - Nation X Sentinels

Guardians of the Galaxy: Star-Lord - Drax - Rocket Racoon - Groot - Gamora

Inhumans: Medusa - Inferno

Overige personages: Doctor Doom en Molecule Man

Earth-1610: Ultimate Universe:
Personages: Nick Fury - Hawkeye - Maker/Reed Richards - The City - Iron Man - The Children of Tomorrow - Jean Grey - Cloak - Dagger - Kitty Pride - Wolverine - Spider-Man

The Cabal (op Earth-1610 van Earth 616): Thanos - Black Swan - Terrax - Namor - Proxima Midnight - Maximus - Corvus Glaive

Tijd en plaats
Het Marvel 616 Universum en het Ultieme Marvel Universum zullen elkaar vernietigen. Stukken van deze twee Werelden (met andere Universa) zullen op mysterieuze wijze bewaard blijven en met elkaar worden verbonden. Deze combinatie van andere Universa wordt de Battleworld genoemd.

Talrijke miniseries en doorlopende series zullen deelnemen aan dit evenement. Vele van hen zullen terugkeren in vorige Marvel series zoals Civil War, Age of Apocalypse, Years of Future Past en Armor Wars. Al deze miniseries worden onderverdeeld in drie titels: Battleworld, Last Days en Warzones.

Samenvatting
Wanneer Doctor Doom, Doctor Strange en Molecule Man de Beyonders (een hoog intelligent ras dat planeten verzamelt) confronteren in een laatste poging om het einde van het Multiversum te voorkomen, begint de confrontatie tussen Earth-1610 en Earth-616. Gerespecteerde superhelden van beide planeten vallen elkaar aan omdat ze denken dat ze hun planeet kunnen redden door hen te verslaan. Maar Reed Richards en Maker (de Mr. Fantastic van Earth-1610) herkennen de situatie en weten dat het tevergeefs is om beide planeten te redden. Reed Richards plant een ontsnappingspoging met geselecteerde superhelden en belangrijke wetenschappers terwijl Maker hetzelfde doet maar dan met de Cabal (een groep schurken van Earth-616).

De strijd tussen Earth-616 en Earth-1610 begint wanneer superhelden van Earth-616 voertuigen aanvallen van Earth-1610 die zijn gezonden door Nick Fury. In het schip van Reed Richards, Black Panther bereid Manifold zich voor op zijn opdracht om zichzelf op te offeren om andere superhelden in veiligheid te brengen. Wanneer Spider-Man, Luke Cage en Iron Fist proberen om burgers te redden van het slagveld, verslaan de Guardians of the Galaxy en Captain Marvel Ultimate Iron-Man terwijl Storm en de vrouwelijke Thor hun krachten bundelen om een luchtschip naar beneden te brengen.


De Maker stuurt een alles vernietigend wapen en de Children of Tomorrow naar Earth-616. De Children doden Black Bolt, Rocket Racoon en Groot en vernietigen een luchtschip dat werd bestuurd door Black Widow die op dat moment wetenschappers naar reed Richards probeert te brengen. Manifold begint het proces om superhelden te teleporteren inclusief Spider-Man en Star-Lord, naar het luchtschip. Cyclops wordt één met de kracht van de Fenix voordat hij wordt geteleporteerd naar het luchtschip. Reed Richards en Black Panther lanceren dan het luchtschip en sturen het naar het midden van de inval. Maar op dat moment scheurt het schip in tweeën en splitst Invisible Woman, Thing en de meeste jongeren van de Future Foundation van de rest. Invisible Woman kan met haar krachtveld iedereen van korte duur beschermen voordat Reed Richards hen komt helpen. Maar voor zijn ogen worden ze uit elkaar gescheurd door de krachten van de inval.

De Wereld wordt langzaam aan wit en de twee Earths botsen op elkaar. Doctor Doom's zijn masker verschijnt uit het witte licht voordat het witte licht zwart wordt. Uiteindelijk komt het luchtschip tot stilstand op een mysterieuze rotsplaneet .

Recensie
Wanneer je nog lerende bent (zoals ik) over wat er allemaal heeft plaats gevonden in het Universum dat Marvel heet, is het vrij lastig om te begrijpen wat er nu eigenlijk plaats heeft gevonden. Wanneer je een Marvel fan bent vanaf het eerste uur zal je voor een groot deel goed begrijpen wat er plaats vindt. Want de superhelden die je vandaag de dag kent, staan tegen over elkaar in twee verschillende Werelden. Gelukkig hebben ze een overzicht gemaakt van welke helden op welke Aarde leven, zodat je weet wie er tegen elkaar vechten.

Hoewel er een logische opbouw in het verhaal zit, gaat het wel heel erg snel wat betreft de omschakeling naar de verschillende personages. Het is namelijk niet geheel duidelijk wanneer je aan het lezen bent wie nu wie tegen elkaar horen te vechten. Gelukkig hebben we het overzicht nog van alle personages.

Het tekenwerk is in één woord fantastisch. Maar in mijn ogen mag dat ook wel als de strip Secret Wars heet en er een hoop reclame vooraf is gemaakt voor dit geweldige spektakel stuk. De details (zoals gezichtsuitdrukkingen en emoties) zijn subliem en de effecten van bliksem en explosies zijn prachtig. Een klein minpuntje vind ik de vage vormen wanneer er licht (in de strip) aanwezig is of personages op afstand zijn. Dit had wat mij betreft wel iets scherper getekend mogen worden. 


Een sterk punt wat betreft deze strip vind ik het aantal personages wat mee doet. Het maakt de strip interessant en zegt iets over de inhoud van de strip. Tevens vind ik dit ook meteen een minpunt omdat het de strip in het begin wat onoverzichtelijk maakt. Dan maar de strip een paar keer opnieuw lezen (wat ik niet erg vind). 

Wil je weten wat er met beide Universa gebeurt en waar dit tot lijdt? Dan is Secret Wars een must have voor elke Marvel fan om te volgen. Het geeft je een inzicht in het nieuwe Marvel Universum wat gaat ontstaan. Een nieuw tijdperk van Marvel strips gaat komen en daar wil ik en wellicht andere Marvel fans, zeker van op de hoogte blijven. 

Cijfer
Op een schaal van 0 tot 10, scoort Secret Wars - Nummer 1 een 10,0.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten