maandag 6 april 2015

Review: Star Wars - Nummer 2

Star Wars - Nummer 2

Titel: Star Wars - Nummer 2
Publicatie datum: 04-02-2015
Schrijver: Jason Aaron
Tekenaar: John Cassady
UPC: 75960608113400211
Genre: Science Fiction
Soort boek: Marvel Comics/Stripboek

Hoofdpersonen
Darth Vader
Darth Vader (Anakin Skywalker) is na de nederlaag op Obi Wan Kenobi opgelapt door zijn nieuwe meester Darth Sidious. Samen proberen ze de Republiek omver te werpen en de macht over het Universum te grijpen. Darth Vader is na de verwoesting van de Death Star erachter gekomen dat Luke Skywalker de Kracht bezit net als hij. 

Luke Skywalker
Na de dood van zijn oom en tante op Tatooine, gaat Luke Skywalker in de leer bij Ben (Obi Wan Kenobi). Luke Skywalker heeft na de dood van zijn leermeester Obi Wan Kenobi zijn zwaard gekregen en gebruikt dit in de gevechten tegen Darth Vader. Na het vernietigen van de Death Star heeft Luke Skywalker zich aangesloten bij de Rebbelen.

Prinses Leia
Prinses Leai is na de dood van haar moeder geadopteerd door senator Bail Organa en zijn vrouw. Ze wordt politicus op de planeet Alderaan en is zich niet bewust van haar ware afkomst. Bij het helpen vernietigen van de Death Star ontmoet Leia voor het eerst Luke Skywalker en Han Solo. Samen met hen en de rebellen vecht ze tegen de heerschappij van Darth Vader en Darth Sidious.

Han Solo
Han Solo is een smokkelaar die ooit gediend heeft in het leger van het Keizerrijk. Nu als smokkelaar probeert hij geld te verdienen door goederen voor Jabba de Hut te smokkelen. Hij vecht nu zij aan zij met Luke Skywalker en Prinses Leia om de rebellen te helpen tegen Darth Vader.

Tijd en plaats
Het verhaal van deze strip speelt zich af tussen de originele Star Wars films IV (A New Hope) en Star Wars V (The Empire Strikes Back) met alle hoofdrolspelers die in de originele films ook aanwezig zijn. Het verhaal speelt zich af op de maan Cymoon 1. Hier staat, naar alle waarschijnlijkheid, de grootste wapenfabriek van het Universum. 

Samenvatting
Luke Skywalker en Darth Vader staan in de grootste wapenfabriek van Universum tegenover elkaar. Luke wil de dood van zijn vader wreken maar weet nog niet zo goed om te gaan met het lichtzwaard dat Luke heeft gekregen van Obi Wan Kenobi. Darth Vader pakt het zwaard van hem af en staat op het punt Luke te vermoorden, wanneer hij hem niet alle antwoorden geeft op zijn vragen over de rebellenopstand.

Han Solo en Prinses Leia hebben een Walker uit de fabriek gestolen om Luke te redden. Op het moment dat Darth Vader Luke wil vermoorden stapt het grote voertuig met één van zijn poten dwars door de fabriek heen. Darth Vader wordt afgeleid en Luke kan ontsnappen. Darth Vader geeft opdracht om alle rebellen die hem aanvallen te vermoorden. Luke is erg ontdaan door de situatie omdat hij vindt dat het zijn schuld is dat deze mensen sterven. Han en Leia hebben hulp nodig en roepen C3PO op om te komen helpen.

C3PO zit nog in de Millennium Falcon. Deze wordt door Scavengers geplunderd. Han en Leia geven C3PO de opdracht om er alles aan te doen om hen te helpen. Aangezien C3PO een robot is zonder zelfvertrouwen, verzint hij een oplossing die totaal in het water valt. De Scavengers overmeesteren hem, halen hem uit elkaar en nemen C3PO mee.

Door het doorzettingsvermogen van Luke, Han en Leia, weten ze het voor elkaar te krijgen om Darth Vader (tijdelijk) te verslaan. Luke verslaat de Stormtroopers en R2D2 krijgt het voor elkaar dat de Walker weer kan schieten. Darth Vader die met zijn krachten de Walker onder controle houdt, wordt verrast door de aanval van Han en Leia. Een groot deel van de fabriek stort in waardoor Darth Vader wordt bedolven. Iedereen kan ontsnappen maar Darth Vader is uit op revanche. Alle rebellen moeten dood maar Luke Skywalker moet levend gevangen worden.

Recensie
Omdat ik het 1e nummer (nog) niet in mijn bezit heb, begin ik eerst met een korte terugblik op de geschiedenis van Marvel en Star Wars.

Marvel publiceerde voor het eerste in 1977 stripboeken van Star Wars en dit deden ze tot 1991. Toen nam Dark Horse Comics de licentie over en bracht voor meer dan 20 jaar stripboeken uit van Star Wars. Nu, na meer dan 20 jaar, keert Star Wars terug bij Marvel en daar zijn ze bij Marvel maar al te blij mee.

De strip is van een hoge kwaliteit. Dit kan je vooral goed zien aan de vele specifieke details die de strip bevat. Zo vind ik de glimmende effecten die je terug ziet in C3PO en de helm van Darth Vader erg goed getekend. Daarnaast zijn de explosies, de lichtzwaarden en laserstralen in het kenmerkende stralende rood en blauw getekend/gekleurd. Tevens geven de explosies je exact het gevoel waar ze inslaan. Dit is goed te zien aan de richting van het puin en de stof(wolken). 

Maar het mooiste aan de hele strip vind ik dat ze het goed voor elkaar hebben gekregen om de 'Force' goed over te laten komen. Het vliegende lichtzwaard naar Darth Vader, de helm die uit het puin oprijst en het doden van een Stormtrooper door Darth Vader door middel van het omdraaien van zijn hoofd zijn staaltjes van hoge tekenkwaliteit. 

Het verhaal bevat een aantal kenmerkende situaties die je in de films ook terugziet. Het onzekere gedrag van C3PO en de ruzie makende Leia en Han komen in de strip erg goed over. Daarnaast krijg je ook het gevoel dat iedereen bang is voor Darth Vader door het gezag wat hij uitstraalt. 

Cijfer
Op een schaal van 0 tot 10, scoort Star Wars - Nummer 2 een 9,5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten