zondag 11 januari 2015

MARVEL's Personage - Iron Man

Echte naam:
Anthony Edward 'Tony' Stark

Biografie:
Tony Stark erfde op zijn 21e zijn vaders bedrijf en veranderde dit binnen een paar jaar in een miljoenenbedrijf dat vooral wapens en munitie leverde aan de Amerikaanse overheid. Na een veldtest in Vietnam, waarbij een granaatscherf zijn borst in boorde en hij gevangen werd genomen door de communistische leider Wong-Chu, ontwierp hij een gepantserd pak waarmee hij de granaatscherf door een elektromagnetische generator in een krachtveld vast zou houden zodat zijn hart veilig zou zijn. Hij ontsnapt aan Wong Chu en verslaat alle communistische soldaten die hem gevangen hielden. Bij terugkomst in Amerika wist Tony Stark dat hij niet zonder de gepantserde borstplaat kon en paste het pak zodanig aan dat hij het kon gaan gebruiken voor heldendaden. Zo werd de superheld Iron Man geboren.



Vaardigheden:
Tony Stark is een natuurlijk genie op het gebied van mechanica en technologie. Tevens is Stark een gerespecteerd zakenman en eigenaar van een miljoenenbedrijf. Hij bezit een enorme wilskracht en zal niet snel opgeven.

Superkrachten:
Iron Man heeft geen superkrachten. Deze ontleent hij aan zijn pantser. Het pak geeft hem bovenmenselijke kracht en liftvermogen en stelt hem in staat om te vliegen. Daarnaast kan hij energiestralen afschieten vanuit zijn handschoenen en een laser afvuren vanuit zijn borst. Tevens bevat het pak een energieschild en kan het magnetische velden en geluidsgolven manipuleren.

Lid (geweest) van:
  1. Formerly Avengers
  2. Initiative
  3. Helfire Club (outer circle)
  4. S.H.I.E.L.D.
  5. Illuminati
  6. Thunderbolts
  7. Force Works
  8. Queen's Vengeance
  9. Alcoholics Anonymous

Geen opmerkingen:

Een reactie posten