woensdag 1 april 2015

Review: Thanos vs. Hulk - Nummer 2

Thanos vs. Hulk - Nummer 2

Titel: Thanos vs. Hulk - Nummer 2
Publicatie datum: 14-01-2015
Schrijver: Jim Starlin
Tekenaar: Jim Starlin
UPC: 75960608189900211
Genre: Science Fiction/Fantasy
Soort boek: Marvel Comics Stripboek

Hoofdpersonen
Thanos
Thanos is de machtigste Titan die ooit geleefd heeft. Hij hunkert naar macht en is geobsedeerd door de dood. Hij is bovenmenselijk sterk en heeft zijn krachten door middel van experimenten en de Inifnity Handschoen verder vergroot. 

Hulk
De Hulk is het alter ego van Dr. Bruce Banner. Sinds hij door een fout experiment bloot werd gesteld aan een hoge dosis gammastraling, kan hij veranderen in de Hulk.

Pip de Trol
Pip de Trol was vroeger een prins van de planeet Laxidazia. Wanneer hij werd verbannen nam
hij voornamelijk klusjes aan die veel geld opleverde. Omdat Pip een teleporter is, kan hij zich verplaatsen van de ene plaats in het Universum naar de andere. 

Annihilus
Annihilus is een supersterke insectenkoning afkomstig van de planeet Arthoros. Door zijn intelligentie op het gebied van technologie wil hij heersen over de Negative Zone. 

Tijd en plaats
De strip speelt zich af voor de serie "Thanos: The Infinity Revalation" en het speelt zich af tijdens de periode dat Dr. Bruce Banner in dienst is van S.H.I.E.L.D. (een organisatie die strijdt voor vrede). De serie speelt zich af in het Melkweg stelsel waaronder de Aarde en de Negative Zone (een plaats waar een insectenkoning de baas is).

Samenvatting
Tahnos heeft een manier gevonden om binnen de fictieve Wereld te komen waar Dr. Bruce Banner en de Hulk zich bevinden. Thanos wil informatie hebben van Banner en de Hulk om te achterhalen wat de plannen van Annihilus zijn. Wat Thanos niet weet is dat Banner en de Hulk niet op de hoogte zijn van de plannen van Annihilus. De Hulk zoekt de confrontatie met Thanos maar merkt als snel dat hij veel zwakker is dan Thanos.

Wanneer Thanos het systeem van Annihilus heeft gehackt, komt Pip erachter waar de Hulk zich bevind. De Hulk bevindt zich in de Negative Zone en Pip teleporteert zichzelf daar naar toe. Eenmaal daar gaat hij op zoek naar de Hulk maar dat blijkt lastiger dan gedacht. De Negative Zone is goed bewaakt en aangezien de Hulk buiten bewustzijn is, wordt het nog een hele klus om hem te bevrijden.


De Hulk wordt flink in elkaar geslagen door Thanos. Thanos wil nog steeds informatie hebben die Banner en de Hulk niet prijsgeven. Banner komt erachter dat de Hulk sterker wordt wanneer Banner en de Hulk samen werken. Hij springt op de rug van de Hulk en ziet dat Thanos flinke klappen te verduren krijgt van de Hulk. Het is nu een gelijkopgaande strijd.

Annihilus ontdekt dat zijn systeem gehackt is en probeert te achterhalen wie dit gedaan heeft. Hij komt erachter dat Thanos degene is die heeft ingebroken in zijn systeem en zorgt ervoor dat hij verdwijnt. Ondanks dat is Thanos erg tevreden met de ontdekkingen die hij heeft gedaan. De paden van Annihilus en Thanos zullen zich in de toekomst zeker gaan kruisen.

Recensie
Eindelijk is het zover. Het duel tussen de giganten Thanos vs. Hulk. In tegenstelling tot het 1e deel bevat het 2e deel veel meer actie en vooral veel meer actie tussen de Titaan Thanos en Dr. Bruce Banner alias de Hulk. 

Een sterk punt tijdens de vecht scenes is de kosmische achtergrond die wordt gecreëerd door Jim Starlin. De acties worden geweldig weergegeven. Af en toe heb je het idee dat Thanos en de Hulk zo uit de strip geslagen worden door elkaar. Je krijgt echt het idee dat je betrokken raakt in het gevecht tussen deze twee giganten.

De tekenstructuur en de kleurencombinaties blijven van grote kwaliteit en dit is voor mij een grote plus. Dit maakt het lezen zoveel intenser waardoor je nauwelijks merkt dat je de strip binnen no time uit hebt en niet kan wachten tot het volgende deel.

Een opvallend punt aan het 2e deel van Thanos vs. Hulk is de cover. Waar je in het 1e deel Thanos en de Hulk vechtend op de cover ziet staan, is dit bij het 2e deel niet het geval. Zoals je op de cover kunt zien (plaatje bovenaan) staan alle hoofdrolspelers op de cover. Je zou vermoeden dat de twee covers zijn verwisseld aangezien de vecht scenes voornamelijk in deel twee plaats vinden.

Al om al weer een hoog staaltje tekenwerk van Jim Starlin.

Cijfer
Op een schaal van 0 tot 10, scoort Thanos vs. Hulk - Nummer 2 een 9.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten