dinsdag 7 april 2015

Review: Return of the Livind Deadpool - Nummer 1

Return of the Living Deadpool - Nummer 1

Titel: Return of the Living Deadpool - Nummer 1
Publicatie datum: 04-02-2015
Schrijver: Cullen Bunn
Tekenaar: Nik Virella en Jay Shaw
UPC: 75960608123300111
Genre: Actie/Fantasie/Horror
Soort boek: Marvel Comics/Stripboek

Hoofdpersonen
Deadpool: Van origine een huursoldaat die na een verkeerd experiment geneeskrachtige capaciteiten kreeg. Wanneer Deadpool gewond raakt, hersteld dit binnen een relatief korte tijd. 

Deadpool's: De vele Deadpool's in dit verhaal zijn zombies die de echte Deadpool hebben gebeten. Doordat deze zombie een Deadpool werd, veranderden steeds meer zombies in Deadpool's.

Liz: Een van de weinige gezonde overlevenden op de Wereld die zich dag en nacht staande probeert te houden tegen de zombies maar voornamelijk tegen de Deadpool's. Liz is een vrouw die haar mannetje staat wanneer ze het gevecht aanmoet met de zombies en Deadpool's.

Tijd en plaats
Het verhaal speelt zich af in een tijd waarin er een epidemie is geweest waardoor vele mensen zijn veranderd in zombies. Naast de zombies leven een heleboel Deadpool's die eerst zombies waren. De Wereld is een verdorde plek geworden waar nog nauwelijks gezonde mensen leven. Huizen, auto's en straten liggen er verlaten bij.

Samenvatting
Liz komt op een dag een Deadpool tegen in het grasveld en probeert hem neer te slaan. Liz komt er al snel achter dat dit een andere Deadpool is dan de vele Deadpool's die ze al is tegengekomen. Deadpool kan zich niet veel meer herinneren van voor de epidemie en trekt verder met Liz op om antwoorden op zijn vragen te krijgen.

Wanneer Liz een stacaravan binnen wilt gaan, vallen zombies haar aan. Deadpool slaat een hoop zombies neer maar het zijn er teveel. Ze gaan op de vlucht en het lijkt er op dat ze de zombies hebben afgeschud. Maar een paar seconde later staan ze oog in oog met een grote groep Deadpool's die hen aanvallen. Liz slaat er een paar van zich af en ze vluchten. Ze zien uiteindelijk dat de zombies de vele Deadpool's aanvallen waardoor ze kansloos zijn.


Deadpool snapt er niks van en vraagt om uitleg aan Liz. Liz vertelt hem dat er een tijd geleden een held was die de epidemie wilde stoppen. Hij (Deadpool) vond een manier om de zombies te stoppen en offerde zichzelf op voor de Wereld. Maar wat hij niet wist, is dat de zombies in een Deadpool veranderde wanneer ze hem beten. Het grootste gevaar komt niet van de zombies maar van de Deadpool plaag.

Recensie
De opbouw van de strip is duidelijk en logisch. Als je voor de eerste keer een strip van Deadpool leest, heb je niet het gevoel dat je veel hoeft te weten over het personage om de verhaallijn te snappen. Hoewel het een serieus verhaal is vind ik de humor die Deadpool karakteriseert subliem. Een mooi voorbeeld hiervan is wanneer de hand van Deadpool er wordt afgehakt en hij met een bedenkelijk gezicht zich afvraagt wat hij nu eens zal doen. Gedurende de gehele strip komen dit soort momenten voor waardoor je regelmatig leest met een glimlach.

Het tekenwerk kenmerkt zich door grove lijnen met details voor de personages. De achtergrond omgeving is veelal simpel waardoor de gedetailleerde tekeningen van de personages of voorwerpen goed naar voren komt. De kleuren combinaties van rood, zwart, wit en grijs doen me vooral denken aan de film (en waarschijnlijk ook de strips) van Sin City. Ik heb dit altijd een mooie combinatie gevonden waardoor de aandacht goed wordt verplaatst naar de hoofdpersoon Deadpool.

De Return of the Living Deadpool is zeker het aanraden waard. Alleen al om de humor die het personage Deadpool regelmatig heeft, wordt het lezen erg aangenaam. Van de stijl van tekenen en de kleurencombinaties moet je houden. De actie en het geweld, waarbij regelmatig wat bloed aanwezig is, zijn kenmerkend voor Deadpool.

Cijfer
Op een schaal van 0 tot 10, scoort Return of the Living Deadpool - Nummer 1 een 9,0.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten